آموزش نظافتچی برای ادارات و سازمانها

عناوین دوره ها ی آموزش نظافتچی

 

چک لیست آبدارخانه

آشنایی با تجهیزات و لوازم کار

آشنایی با ترتیب نگهداری مواد

مراحل اجرای کار نظافت

شناخت انواع مواد شوینده و ضد عفونی کنند

آموزش نظافت کف

آشنایی با از بین بردن آدامس و لکه های چربی

بهداشت آباژورهای گوناگون

آموزش نظافت مبلمان و وسایل چوبی

آموزش نظافت و برق انداختن شیر آلات

آموزش نظافت سرویسهای بهداشتی

آموزش نظافت یخچال و اجاق گاز

آموزش نظافت پنجره ها

چک لیست نظر سنجی خدمات

 

مولف و گردآورنده : مژگان دیانتی مدرس و کارشناس مدیریت هتلداری

 

خرداد

1393

 

مقدمه

کار کردن به انسان اعتماد بنفس  میدهد و باعث می شود که فرد شاغل بتواند از نظر روحی فردی سالم و با نشاط باشد و در جامعه خود از خانواد گرفته تا جامعه شهری به عنوان فردی مفید و سازنده مطرح گردد.

هر فردی از افراد جامعه در هر شغل و سمتی که هست اگر از کار خود راضی نباشد نمی تواند  فردی مفید و کارآمد در فضای کاری خود باشد.

در این دوره افرادی را که متخصص در امر نظافت هستند را با نکاتی در ارتباط با آبدارخانه، شرح خدمات و مواد شوینده، مراحل اجرای کار، نحوه نظافت و چک لیست نظر سنجی فعالیت نظافتچی ها آشنا می شویم.

 

لطفاً افرادی را که کار می کنند نخورید.

 

پنج آدمخوار به عنوان کارمند در یک اداره استخدام شدند. هنگام مراسم خوشامدگویی رئیس اداره گفت: شما همه جزو تیم ما هستید. شما اینجا حقوق خوبی می گیرید و می توانید به غذاخوری شرکت رفته و هر مقدار غذا که دوست داشتید بخورید. بنابراین فکر خوردن کارکنان دیگر را از سر خود بیرون کنید. آدمخوارها قول دادند که با کارکنان اداره کاری نداشته باشند. چهار هفته بعد رئیس اداره به آنها سر زد و گفت: می دانم که شما خیلی سخت کار می کنید. من از همه شما راضی هستم. اما یکی از نظافت چی های ما ناپدید شده است. کسی از شما می داند که چه اتفاقی برای او افتاده است؟ آدمخوارها اظهار بی اطلاعی کردند. بعد از اینکه رئیس اداره رفت، رئیس آدمخوارها از بقیه پرسید: کدوم یک از شما نادونا اون نظافت چی رو خورده؟ یکی از آدمخوارها با اکراه دستش را بالا برد. رئیس گفت: ای احمق! طی این چهار هفته ما مدیران، مسئولان و مدیران پروژه ها را خوردیم و هیچ کس چیزی نفهمید و حالا تو اون آقا را خوردی و رئیس متوجه شد؟! از این به بعد لطفاً افرادی را که کار می کنند نخورید.

 

نکاتی که هنگام کار در آبدارخانه بایستی در نظر گرفته شود:

 

  1. آیا گواهی معتبرگذراندن دوره ویژه بهداشت عمومی برای شاغلین وجود دارد؟

  2. آیا کلیه شاغلین کارت معاینه پزشکی معتبر را دارا می باشند؟

  3. آیا پرونده بهداشتی برای شاغلین تکمیل شده است؟

  4. آیا کارت واکسن علیه بیماری کزاز برای شاغلین موجود می باشد؟

  5. آیا بهداشت فردی شاغلین مناسب است؟

  6. آیا شاغلین از لباس کار مناسب استفاده می کنند؟

  7. آیا وسایل نظافت و استحمام و غذا خوری مناسب است؟

  8. آیا رختکن مناسب در محل کار موجود می باشد؟

  9. آیا ممنوعیت ورودافراد متفرقه به داخل آبدارخانه رعایت می شود؟

  10. آیا تابلو ممنوعیت استعمال دخانیات در آبدارخانه نصب شده است؟

  11. آیا جعبه کمک های اولیه با ملزومات کافی در آبدارخانه وجود دارد؟

  12. آیا شاغلین گواهی معتبر برای گذراندن دوره کمک های اولیه را دارا می باشند؟

  13. آیا کف ساختمان مطابق با استانداردهای بهداشتی می باشد؟

  14. آیا پوشش دیوار مطابق با استانداردهای بهداشتی می باشد؟

  15. آیا سقف ساختمان مطابق با استانداردهای بهداشتی می باشد؟

  16. آیا درها و پنجره ها مطابق با استانداردهای بهداشتی می باشد؟

  17. آیا آب مصرفی قابل شرب مطابق با استانداردهای بهداشتی می باشد؟

  18. آیا مسیر های فاضلاب از پوشش لازم برخوردار هستند؟

  19. آیا تهویه و روشنایی مطابق با استاندارد می باشند؟

  20. آیا جمع آوری زباله به صورت بهداشتی انجام می شود؟

  21. آیا مبارزه باحشرات و جوندگان به طور صحیح و اصولی انجام می شود؟

  22. آیا شستشوی ظروف سرو چای مطابق راهنما (شماره فوق) می باشد؟

  23. آیا ممنوعیت خشک نمودن ظروف سرو چای رعایت می گردد؟

  24. آیا نگهداشتن مواد مصرفی(چای، قند، شکر و...) در ظروف سربسته انجام می شود؟

  25. آیا وسایل اضافی و مستعمل و غیر قابل مصرف از محیط خارج می شوند؟

  26. آیا اقدامات ایمنی لازم در محیط کار صورت پذیرفته است؟

  27. آیا ظروف وسایل مورد استفاده سالم می باشند؟

شرح خدمات نظافتچی

تمیزکاری با دو هدف انجام می پذیرد .

الف : پاکسازی سطوح به گونه ای که عاری از چربی باشد .

ب : گند زدایی سطوح برای پاکسازی سطوح از انواع میکروب ها .

ج : پاکسازی محیط از گردو غبار و زباله

  • مواد و تجهیزات :

  •  مواد شیمیایی مورد نیاز : پودر پاک کننده  و شیشه شورها و مایعهای دستشویی و ظرفشویی

- تجهیزات مورد نیاز :

- جاروی مویی دسته بلند

- خاک انداز

-  سطل پلاستیکی پنج لیتری

- پیمانه( فنجان و یا لیوان)

- پیش بند نایلونی

- دستکش پلاستیکی

- تی کف شوی

- آب خشک کن کف

- کیسه های زباله بزرگ و کوچک

- دستکش نخی

- دستمال نخی

  • ایمنی و توصیه :

از مخلوط کردن پودر پاک کننده با ( ماده گندزدا ) به عنوان مثال وایتکس و یا سایر مواد گندزدا جدا" خودداری گردد. زیرا مخلوط کردن پودر پاک کننده با ماده گندزدا باعث کم شدن قدرت ماده گندزدا در نابودسازی میکروب ها می گردد .

  • اصطلاحات و تعاریف :

  • مواد پاک کننده :

موادی مثل صابون و پودر رختشویی میکروب ها را نابود نمی کند ، اما اغلب میکروب ها را همراه با کثافات موجود از سطح جدا می کند .از آنجایی که ماهیت چرک و کثافات از نوع چربی است ، وقتی ماده پاک کننده با چربی تماس پیدا می کند ، چربی ها را در خود حل می کند و از سطح جدا می کند . پاک کننده ها بر روی سطح اجسام تاثیر می نمایند و حتما" بایستی با آب مصرف شوند

  • مواد گندزدا :

به مواد شیمیایی اطلاق می شود که برای نابودی میکروب ها مورد استفاده قرار می گیرند. لذا ماده شیمیایی که جهت نابودی میکروب ها بکار می رود بایستی در تماس نزدیک با میکروب قرار گیرد . وجود مواد دیگری در محیط مثل چربی یا پودر پاک کننده که به سادگی قابل جذب سطوح باشد می تواند ازتماس واقعی ماده گندزدا با میکروب جلوگیری به عمل آورد .

نظم و ترتیب نگهداری اقلام مورد نیاز:

 

ردیف

دفعات استفاده

نحوه ذخیره‌سازی/ محل نگهداری

1

چیزهایی را که در طول روز بارها استفاده میکنیم.

در دسترس دائم/ همراه افراد حمل گردد نظیر خودکار, سررسید, یادداشت, آچار پیچ‌گوشتی.

2

چیزهایی را که هر روز استفاده میشود.

در دسترس دائم/ روی میز واقع شوند, نظیر ماشین حساب.

3

چیزهایی را که معمولا در هفته یکبار استفاده میشود.

در دسترس/ در داخل کشو یا تخته کار قرار گیرد.

4

چیزهایی را که اغلب در طول ماه استفاده میشود.

در انبار موقت یا قسمتهای فوقانی تخته کار.

5

چیزهای را که در هر فصل/ 6 ماه استفاده میشود.

در انبار و دور از محل کار.

6

چیزهایی را که در سال به ندرت استفاده میشود.

در انبار و قسمتهای فوقانی آن (حتی‌المقدور).

7

چیزهایی که اصلاً استفاده نمیشود.

دور ریخته شود/ ضایعات یا مازاد گردند.

 

در این مورد برای هر یک از اقلام سئوالات زیر به ترتیب مطرح است که :

چه چیزی ← چه وقت ← چرا ← برای چه کسی ← چطور و در کجا مورد نیاز است.

قدم اول : تشخیص محل درست برای قرارگیری اشیاء/ اطلاعات است.

قدم دوم : تعیین نحوه قرار گرفتن  آنها در محل تعیین شده است.

قدم سوم : اقلام با حجم کوچک/ قیمتی و اقلام با حجم زیاد چگونه قرار گیرند.

 

- طبقه‌بندی نظافت اقلام  و مکانهای مختلف بر اساس موارد زیر میباشد:

 

کد                                                                    نظافت

01                             روزانه( مثل گردگیری و جارو زدن)

02                             هفتگی ( مثل پنجره ها و هواکشها)

03                             ماهیانه ( شستشوی دیوارها)

04                            شش‌ماهه

05                             موردی

مراحل اجرای کار:

  1. گردگیری و نظافت روزانه میزهای تحریر و کنفرانس، میزهای زیرتلفن ، صندلی ها، شیشه میزها و کازیه های کلیه اتاقها.

  2. نظافت روزانه ن گردگیری رخت آویزها، فایل های فلزی و چوبی، صندوق ها و تنظیف مبل ها و موکت ها.

  3. نظافت روزانه لوازم التحریر، جا خودکاری، ظروف مربوط به کلیپسها، جاسنجاقیها و نوارچسبها، گلدانهای کریستال، گلدانهای نباتات تزئینی مستقر در اتاقها، تابلوها، ساعتهای دیواری ، قفسه ها، کلاسورها، دفاتر اداری بطور مرتب.

  4.  گردگیری و نظافت روزانه دستگاههای تلفن و کابل گوشی های مربوطه، نظافت دستگاهها فکس، ویدئو، رادیو و تلویزیون، چراغهای رومیزی، کلیه کلید پریزها و ماشینهای تایپ و ماشین حسابها.

  5. نظافت و گردگیری روزانه درب اتاقها واطراف آن، پرده کرکره ها و پشت پنجره ها و پارتیشن ها.

  6. جارو زدن و کشیدن تی با مایعات پاک کننده برای هر اتاق بطور روزانه.

  7. تخلیه کردن زباله ها و هر نوع کاغذ های  باطله از داخل سطل زباله اتاقها و انتقال آنها به خارج از ساختمان روزانه.

  8. نظافت شیشه پنجره ها، هواکش ها، چراغها هر هفته یکبار و در روزهای بارندگی پس از اتمام باران به طور مداوم تا عادی شدن آب و هوای جوی.

  9. نظافت روزانه فن کئولهای مستقر در اتاقها ، سالنها و راهروها.

  10. نظافت روزانه راهروها، کردیدورها، راه پله ها، قرنیزها و نظافت آبسردکن و آبیاری گلدانهای مستقر در محل های مختلف کاری ، شستشوی کامل راه پله ها و راهروها هفته ای یکبار.

  11. نظافت عمومی دستشوئی ها با مواد پاک کننده و ضدعفونی کردن محیط دستشوئیها . نظافت دست خشک کنها و جای مایع صابون و پر کردن ظرف محلول شستشوی دست ،سفونها و آینه ها و هواکش و شیر آلات دستشویی بطور روزانه تعویض دستمال توالت و حوله توالت .

  12. نظافت و گردگیری نرده های پله ها بطور روزانه.

  13. نظافت پنجره ها و شیشه راهروها و کریدورها هر هفته یکبار.

  14. گردگیری سقف اطاقها ، سالنها ، راهروها و کریدورها هر هفته یکبار.

  15. نظافت و رعایت بهداشت و پاکیزگی کلیه ظروف و تاسیسات آبدارخانه بطور روزانه.

     

  • روش کاربرای شستشو:

نظر به اینکه مسئول کار در انجام مراحل امر خطیر تمیزکاری نقشی مانند یک کارشناس آزمایشگاه را بایستی ایفا کند و محلول ها ی مورد نیاز را با همان دقت یک شیمیدان آماده نماید ، لذا توجه کافی به مراحل انجام کار برای دستیابی به هدف از اهمیت خاصی برخوردار است .

تهیه محلول ها :

  • در مرحله پاک کردن چربی ها : پنج لیتر آب با دو فنجان پودر پاک کننده کاملا مخلوط شود . جاروی مویی دسته بلند را به محلول آب و پودر پاک کننده آغشته کنید ، کف و دیوارها را کاملا شستشو دهید، درمحوطه آشپزخانه دیوار پشت اجاق گاز و پشت یخچال فراموش نشود.

 

  • موقع استفاده از شوینده ها به این نکات توجه کنید:

۱) هنگام استفاده از شوینده ها روی سطوح، شستشو را از بالا به پایین انجام دهید زیرا کثیفی به سمت پایین می آید.

 

۲) به شوینده ها به چشم مواد سمی و خطرناک نگاه کنید. این مواد باید دور از دسترس کودکان نگهداری شوند و در موقع استفاده از آنان دستکش دست کنید، ماسک بزنید و دستگاه تهویه را روشن کنید.

 

۳) برای آنکه شستشوی بهتری داشته باشید، لازم نیست بیش از اندازه از مواد شوینده استفاده کنید! دستورالعمل روی بسته بندی را بخوانید و به همان میزان از ماده استفاده کنید. تنها توصیه ای که می توانیم به شما بکنیم این است که در رابطه با مایعات شستشویی که نیاز به رقیق شدن دارند، آنها را کمتر از آنچه که توصیه شده رقیق کنید!

 

۴) در صورتی که شنیده اید ماده شوینده ای بدون نیاز به سابیدن پاک کننده قوی است به آن شک کنید. آب و سایش دو پایه از بین برنده آلودگی ها هستند. مواد شوینده تنها به دلیل ترکیباتی که دارند کمک می کنند آلودگی ها راحت تر از سطح جدا شوند. موادی که نیازی به سابیدن برای پاک کردن آلودگی ندارند یا موادشیمیایی بسیار قوی دارند که استفاده از آنها توصیه نمی شود یا تنها تبلیغات دروغینی دارند.

 

۵) در حال حاضر شوینده های مختلفی وارد بازار شده است: شوینده مخصوص حمام و دست شویی، شوینده مخصوص کف، مخصوص سینک، مخصوص گاز و... ترجیحا توصیه می کنیم از شوینده های چند کاره استفاده کنید تا در هزینه ها صرفه جویی کنید و حتما مرتبا کار پاکیزگی و شستشو را انجام دهید تا مجبور به استفاده از مقدار فراوانی ماده شوینده نباشید.

 

۶) برخی افراد از آب ژاول به عنوان ماده شوینده استفاده می کنند، در صورتی که آب ژاول ضدعفونی کننده است و بیشتر در بیمارستان ها مورد استفاده قرار می گیرد تا در خانه. اگر قصد ضدعفونی کردن دارید نیز ابتدا باید سطح را تمیز کرده بعد از مواد ضدعفونی کننده بهره ببرید!

 

۷) ترجیحا از مواد آنتی باکتریال استفاده نکنید زیرا استفاده از این مواد به مرور سبب قوی تر شدن باکتری ها می شود. تمامی باکتری هایی که با ما زندگی می کنند برای سلامت ما مضر نیستند. استفاده از یک ماده شوینده معمولی سبب کمتر شدن میزان باکتری ها می شود اما اگر می خواهید محیط کاملا ضدعفونی شود ترجیحا به درستی از آب ژاول بهره ببرید.

 

۸) هنگام استفاده از موادشوینده از اسفنج به جای پارچه بهره ببرید زیرا پارچه میزان کثیفی و آلودگی را بیشتر در خود نگه می دارد.

۹) ترجیحا از مواد شوینده بی بو استفاده کنید. برخی اسانس ها مثل اسانس لیمو یا پرتقال چه طبیعی باشند چه مصنوعی بی فایده اند و در امر شستشو تاثیری نمی گذارند. برخی از آنها می توانند برای سلامت مضر بوده و سبب آلرژی شوند.

 

۱۰) از آنجایی که برخلاف بسیاری از مواد بهداشتی، روی بسته بندی شوینده ها تمامی ترکیبات آنها یادداشت نمی شود، حتما توجه داشته باشید که از مواد استاندارد که بی ضرر بودن آنها برای محیط و سلامت تایید شده، آن هم به شکل درست، استفاده کنید!

  • مرحله آبکشی :

سطوح یاد شده با آب کاملا آبکشی شود ، بگونه ای که بقایای پودر پاک کننده بر روی سطوح باقی نماند .

  • در مرحله گندزدایی :

  • آب ژاول ( وایتکس/ هیپوکلریت سدیم)

  • غلظت مورد استفاده: 5- 1  درصد

  • مدت تماس :  60 -  10  دقیقه

  • موارد مصرف : گندزدایی سطوح و محیط ، لباس‌ها ،  توالت و آشپزخانه

  • ملاحظات : یک لیتر آب  با 10سی سی وایتکس برای مصارف نظافت و شستشو

  • نیم لیتر آب با 10 سی سی وایتکس برای مصارف گندزدایی سطوح و اشیاء

  • محلول رقیق شده را بایستی ظرف 24 ساعت مورد استفاده قرار دهید.

  • آب ژاول را باید در ظروف مات و سربسته نگهداری کرد

  •  یک لیوان وایتکس را با 4 لیوان آب رقیق کنید و سطوح کف و دیوار را با محلول رقیق شده در تماس قرار دهید .

  • قبل از استفاده برچسب دستور مصرف محصول را به دقت مطالعه شود.

  • سفید کننده در یک محل خنک و دور از تابش خورشید نگهداری شود.

  • وایتکس از دسترس کودکان دور نگه داشته شود.

  •   پس از هر بار استفاده از سفید کننده، در ظرف مجددا محکم بسته شود.

  • حین استفاده از وایتکس درها و پنجره ها باز نگه داشته شود.

  • حین استفاده از سفید کننده دستکش دست وماسک استفاده شود همچنین در صورت احتمال پاشیده شدن سفید کننده، بایستی از عینک ایمنی استفاده شود

  • برای رقیق کردن وایتکس از آب سرد استفاده شود.چراکه آب داغ اجزای فعال سفید کننده را تجزیه میکند.

  • برای ضد عفونی کردن اشیاء،آنها باید به مدت 30 دقیقه در سفید کننده رقیق شده قرار گرفته وسپس کاملا آنها را آب کشید و در انتها لازم است دستهای خود را با آب و صابون بشویید.       

  • سفید کننده نبایستی برای فلزات، پارچه های رنگی و سطوح رنگ شده بکار رود.

  • در صورت ورود سفید کننده به چشمها به مدت 15 دقیقه زیر آب سرد چشمها را شستشو داده و فورا به پزشک مراجعه شود.

  • در صورت بلع وایتکس از القاء استفراغ خودداری کرده و مصدوم فورا به اورژانس منتقل شود.

  • نحوه ضد عفونی سطوح با وایتکس:

1)  ابتدا سطح مورد نظر را با شوینده خانگی تمیز کنید.

2) محلول رقیق شده یک قسمت سفید کننده و 4 قسمت آب را تهیه کنید. سپس با محلول حاصل اقدام به شستشوی سطح مورد نظر کنید.

  • اجازه دهید سطح مورد نظر کاملا خشک گردد.برای از میان بردن بقایای خورنده سفید کننده میتوانید سطح را بوسیله الکل شستشو دهید.

توجه : مدت زمان تماس مورد نیاز برابر 20 دقیقه می باشد .

  • در مرحله آبکشی مجدد : بعد از 20 دقیقه تماس سطوح با ماده گندزدا ، سطح را کاملا " آبکشی نمایید.

نکته : لازم به ذکر است که گندزدا یی دیوار و شیر آلات حمام و دستشو یی و توالت بایستی بطور منظم هفته ای دو بار بایستی انجام شود.

شیوه های نظافت در بهداشت محیطی با روشهایی مختلف بشرح ذیل میباشد:

بطور کلی لمینت می بایست مرتباً تمیز شده تا از میزان خط و خش و تغییر شکل آن جلوگیری شود اما استفاده از ابزارهای نظافتی از جمله تی که سطح  ملایمی داشته   باشد و نظافت با آن بصورت خشک و روزانه از ضرورت های کمک به عدم فرسایش و طول عمر بیشتر محصول می باشد و در سطوح بالاتر جهت  نظافت می توان از آب گرم یا ماده های نظافتی ملایم هم استفاده نمود که در زیر به برخی از بهترین شیوه های نظافتی اشاره شده است.

  1. تی خشک را برای از بین بردن خاک یا آلودگی های احتمالی روی سطح لمینت کشیده و حداقل 1 بار در روز این کار را انجام دهید چرا که اگر حتی لیمنت شما فابلیت ضد خش بودن را دارباشد خاک ،مو و غبار های احتمالی به مرور زمان می تواند به سطح لمینت آسیب برساند.

  2. غیر از تی خشک ، شما می توانید از جارو برقی که داری برس نرم باشد نیز برای نظافت سطح روئی پارکت لمینت استفاده نمائید.  

  3. هر گونه مایع را سریعاً بلافاصله با دستمال نرم یا پارچه مناسب وخشک پاک نموده تا مانع نفوز آن به سطح زیرین پارکت لمینت شوید چرا که باقی ماندن هر گونه مایع، روی سطح لمینت به مرور زمان باعث تحریک پذیری لایه حفاظتی و سطح استاندارد محصول میگردد در ضمن جهت تمیز کردن نقطه ای پارکت  لمینت از پارچه یا اسفنج برای مرطوب  نمودن آن و پاک شدن پس مانده کف یا مایع احتمالی استفاده کرده و سپس با استفاده از پارچه خشک برای از بین بردن  سطح خیس شده اطمینان حاصل نمائید. 

*   یکی از روش های رایج جهت نظافت مناسب پارکت لمینت ، شستشو با آب گرم و صابون و یا شامپو بچه می باشد.بدین شکل که شما در سطلی که حدوداً 4 لیتر آب را داراست به نسبت مساحت مورد نظر شامپو یا صابون را اضافه کرده و تا زمان ایجاد حباب هم زدن را ادامه دهید .بهتر است که از شامپوهای بزرگسال و مواد شوینده قوی استفاده نگردد چرا که ممکن است باعثایجاد لکه و یا صدمه به لمینت شود .نحوه شستشو هم می تواند با اسفنج یا طی که کاملاً آبکشی شده باشد صورت گیرد و در این روش مطمئناً هر گونه آلودگی و گِل و کثیفی از بین خواهد رفت. لازم به ذکر است در تمامی روش ها ، خشک نمودن سطح لمینیت الزامی است.

  یکی از مشکلات اساسی جهت شستشو؛ ایجاد لکه های مختلف از جمله: خون،آدامس، جوهر، سودا، لاک ناخن، واکس کفش، روغن و چربی می باشد که در زیر اشاره ای به آن ها میرود:

*   لکه های خون را با شیشه شور آغشته کرده و سپس با طی گرم و مرطوب پاک نموده و خشک نمائید.

*    آدامس چسبیده شده به سطح را با چاقوی پلاستیکی جدا نموده و سپس با طی نرم که آغشته به مقداری الکل می باشد پاک نمائید.

*    لکه هایی همچون جوهر و سودا را خیلی راحت با یک محلول پاک کننده به همراه طی گرم و مرطوب می توان تمیز کرد و سپس خشک نمود.

*    لکه ناشی از لاک ناخن و واکس کفش را با دستمالی که با استون آغشته نموده تمیز کرده ،محل را با یک پاررچه صابونی و سپس آب گرم و طی نرم شستشو داده خشک نمائید.

ضمنا لکه ناشی از پاشنه کفش را میتوان با پاک کن به راحتی تمیز نمود.

*    همچنین در صورتیکه فضای شما با روغن یا چربی آلوده شده باشد میتوانید مقداری یخ بر روی محل بریزید تا چربی یا روغن سفت شود و سپس آن را با چاقوی پلاستیکی برداشته و با شیشه شور و آب گرم تمیز نمائید.

4- شیوه دیگر، شستشو با آب داغ می باشد که بهتر است هر چند ماه یکبار برای سطوحی که گل آلود یا کثیف شده استفاده گردد و دمای آب مصرفی می بایست بیشتر از ولرم و بدون بخار باشد.همه می دانیم شستشو با آب که بهترین مایع محسوب میگردد ؛ باعث ایجاد خط و رگه نمی شود و بعنوان نرم ترین مایع ،صدمه ای به لایه حفاظتی وارد نمی نماید.در این مدل پس از چلاندن کامل اسفنج ،سطح لمینت را تمیز کنید .ضمناً در زمان نظافت سعی شود که شستشو از کناره ها شروع شده و به سمت مرکز انجام شود که رد پا و اثری از رفت  وآمد در حین تمیز کردن باقی نماند چون ممکن است خیس بودن تی باعث تکرار پروسه تمیز کردن شود و ترجیحاً برای خشک نمودن فضا بهتر است از پارچه ساینده استفاده نشود چون احتمال سایش و فرسایش و خش پذیری وجود خواهد داشت

روش دیگری برای شستشو استفاده از سرکه و آب میباشد بدین صورت که یک چهارم لیوان سرکه را در یک لیتر آب مخلوط کرده و آن را پس از تکان دادن داخل ظرف مناسب قرار دهید و عمل شستشو را مشابه شیوه قبلی که آب خالص بود انجام و سپس سطح را خشک نمائید.همچنین می توانید محلول رقیق شده سرکه و آب را با سه سرنگ مایع ظرفشویی در 4 لیتر آب و یک سوم لیوان سرکه مخلوط کرده و پس از استفاده روی سطح پارکت لمینت ، آن را خشک و تمیز نمائید.شما میتوانید این میزان را متناسب با فضا تغییر دهید.

پاک کنندهِ کاشی و سرامیک

مخلوط یک چهارم پیمانه جوش شیرین، نصف پیمانه سرکه و یک پیمانه آمونیاک در یک سطل آب گرم، برای پاک کردن و زدودن رسوبات و آلودگی از سطح کاشی و سرامیک فوق العاده است.

 پاک کردن وسایل چوبی رنگ شده

یک چهارم فنجان آمونیاک و چهار لیتر آب گرم را مخلوط و با آن سطح مورد نظر را تمیز کنید.  اگر آمونیاک در دسترس ندارید یک چهارم فنجان مایع ظرفشویی را در چهار لیتر آب گرم بریزید و از این محلول برای تمیز کردن سطوح چوبی رنگ شده استفاده کنید.

تمییز کردن وسایل چوبی:

برای تمییز کردن وسایل چوبی مانند میز تلویزیون، کمد، ویترین و … می توانید از روغن چرخ استفاده کنید. به این صورت که چند قطره روغن چرخ بر روی پارچه نرمی بریزید و بعد بر روی میز و یا اشیاء دیگر بکشید ؛ خواهید دید که چقدر تمیز و براق می شوند و حتی این کار باعث می شود که اشیاء چوبی خاک به خود نگیرند.

/ 0 نظر / 76 بازدید