پخت نان خانگی بدون مایه خمیر روی ساج

نان خانگی

پخت روی ساج

 

مواد لازم:          

  1. آرد                                2 پیمانه

  2. شیر                               4/3 پیمانه

  3. زعفران دم کرده                2 قاشق سوپخوری

  4. کره و روغن آبکرده           2 قاشق سوپخوری

  5. نمک                              2/1 قاشق چایخوری

  6. بیکینگ پودر                   1 قاشق چایخوری

طرز تهیه:

  •  تمام مواد خشک را با هم ترکیب کرده.

  • روغن و کره را به آرد اضافه کرده کمی ترکیب را با دست مخلوط می کنیم.

  • شیر را کم کم اضافه کرده و با آرد مخلوط می کنیم تا شیر بخورد آرد برود و حالت خمیری بگیرد.

  • زعفران دمکرده را اضافه کرده و خمیر را خوب ورز می دهیم.

  • برای نتیجه بهتر می توان خمیر بدست آمده را 100 مرتبه به روی سطح میز کوبید که باعث ورز آمدن خمیر می شود.

  • بعد از اینکه خمیر ورز آمد به آن 30 دقیقه استراحت می دهیم.استراحت خمیر در همان ظرفی که آنرا عمل آورده ایم با قراردادن یک پارچه بر روی آن و در مکانی که گرم باشد  مناسب است.

  • خمیر را بعد از زمان استراحت به چونه های کوچک یا بزرگ بستگی به خودتان دارد تقسیم می کنیم و هر کدام را با وردنه پهن کرده طوری که نازک شود .

  •  چانه نانی که با وردنه باز شده است را بر روی ساجی که از قبل بر روی گاز روشن قرار داده ایم و کرم شده است قرار می دهیم و روی نان را با چنگال چند حفره ایجاد می کنیم.

  • دقت کنید زمان پخت این نان بسیار کوتاه است و باید سریع برگردانده شود هنگامی که شروع به حباب زدن کرد بهترین زمان برای برگردانده نان بر روی ساج می باشد.

  • نانهای پخته شده را در پارچه ای تمیز قرار دهید  و نوش جان کنید.

 

 

 

     

/ 0 نظر / 2876 بازدید